Ukrán sajtó: Orbán Viktor a cigarettamaffia feje

Újabb magyarellenes anyag járja be az ukrán portálokat, illetve már a közösségi oldalakra is felkerült az a félórás film, amely az ukrajnai cigarettamaffia ténykedését elemzi, írja az ua-reporter.com.

A filmet bizonyos Jevhenij Plinszkij és Jevhenij Kukszin készítette állítólag négy éven át tartó oknyomozás és adatgyűjtés eredményeként. Megállapításuk szerint óránként 30 ezer csomag illegális cigaretta hagyja el Ukrajnát és jut el az EU tagországaiba. A csempésztevékenység 80 százaléka Kárpátalján át, az ukrán–magyar államhatáron zajlik.

A szerzők állítják, hogy a csempészet felett a nemzeti biztonsági szolgálat (SZBU) bábáskodik.

Állítólag harcolnak a csempészmaffiával, de ez csak ámítás, valójában féltve vigyázzák azt. Azt is tudni vélik, hogy a kárpátaljai főkolompos Jevhen Rubezsnoj, az SZBU 4-es osztályának korábbi főnöke. Eddig még akár igaznak is vélhetjük a film anyagát. Ám innen éles fordulatot vesz a történet, mely szerint ha a maffia kárpátaljai részét Jevhen Rubezsnoj vezérli, úgy

a magyarországi cigarettacsempész maffia feje nem más, mint Orbán Viktor.

Az ő maffiafőnöki tevékenységét a szerzők a kárpátaljai magyar szeparatizmus bújtatott tevékenységének nevezik.

A magyar miniszterelnök szerintük nagyon ravasz fickó, aki álmában is Kárpátalja visszaszerzésén fáradozik.

A cigarettacsempészés irányításával Orbán Viktor immár évek óta az ukrán földek erőszakmentes elcsatolásán munkálkodik, a

cigi csempészésből származó dollár milliókból támogatja a kárpátaljai magyar intézményeket, tanárokat, orvosokat, vállalkozásokat pénzel.