Telefonos szélhámosok új trükkje

Újabb veszély fenyegeti a bankkártya tulajdonosokat Ukrajnában, mivel minden eddiginél csalafintább trükköt eszeltek ki a telefonos szélhámosok, közli az internetua.com.

A csalók felhívják telefonon az állampolgárokat és banki alkalmazottnak mondják magukat. Hogy hihetőbb legyen a meséjük, nem kérnek direktbe semmilyen személyes adatot. Közlik, hogy illetéktelenek megkísérelték leemelni a számlájukon lévő pénzt. A próbálkozást azonban megakadályozták, de arra kérik a számla tulajdonosát, hogy ellenőrizze az elérhetőségét lehetővé tévő eszközöket.

A csalók kiszedik a tulajból, hogy használja-e az Android vagy IOS alkalmazásokat. Majd felajánlják segítségüket a kliens által nem használt rendszer kikapcsolásához. Trükközésükkel rákapcsolódnak az illető okos telefonjára és simán megszerzik a szükséges banki adatokat. A rendőrség szerint a csalók módszere annyira furfangos, hogy gyakorlatilag lehetetlen lenyomozni, ki az elkövető. Az egyetlen módja a megelőzésnek, hogy az állampolgár nem reagál az ilyen telefonhívásokra.