Szándékosan gázoltak el két izraeli fiatalt Ciszjordániában

Szándékosan elütött két izraeli fiatalt egy férfi autóval Ciszjordániában, a támadót egy helyszínen tartózkodó rendőr agyonlőtte, az egyik sérült állapota súlyos – közölték izraeli egészségügyi és biztonsági források.

A támadás a palesztin Betlehemtől délnyugatra található Elazar izraeli telep közelében történt. A Reuters hírügynökség szerint az elkövetőt palesztin nemzetiségűként azonosították a palesztin egészségügyi hatóságok.

A Magen Dávid Adóm izraeli állami mentőszolgálat közlése szerint a sérültek egyike, egy 17 éves fiatal eszméletlen, súlyos állapotban van, jelenleg lélegeztetőgépen tartják. A másik, 19 éves fiatal közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

Ez volt a második hasonló támadás az elmúlt 24 órában. Csütörtökön két palesztin támadt késekkel rendőrökre Jeruzsálem óvárosában. A támadásban egy rendőr megsebesült, az elkövetők egyikét a biztonsági erők agyonlőtték, a másikat életveszélyesen megsebesítették. Az incidens nem messze történt a Jeruzsálem óvárosában található Templom-hegytől vagy Mecsetek terétől.

Forrás:
MTI

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!