A Szent István Hmelnickiji Magyarok Szövetsége is ünnepelt

A Szent István Hmelnickiji Magyarok Szövetségének tagjai államalapító királyunk napját méltatták. Az ünnepséget az ukrán és a magyar himnusszal nyitották meg, majd a szövetség elnöke osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. A magyar nyelvű felszólalást Limbach Ferenc nyugalmazott ezredes tolmácsolta az ukrán közönség részére.

Szikora Attila, a Szent István Hmelnickiji Magyarok Szövetségének elnöke a hagyományhoz híven díszpárnákkal ajándékozták meg a vendégeket augusztus 20.-a alkalmából .

Már tradícióvá vált, hogy a megemlékezéseket szombatonként bonyolítják le, annak érdekében, hogy a várostól messzebb élők is el tudjanak menni az alkalomra. Az eseményt a város polgármestere, Mihajlo Krivak is megtisztelte jelenlétével. Okszana Cmur színművésznő előadásában felcsendült néhány magyar ének. A közösség tagjai köszöntötték lengyel barátaikat is, s a hagyományhoz híven díszpárnákkal ajándékozták meg a vendégeket augusztus 20.-a alkalmából.

Ha messze is vagyunk az anyaországtól, igyekszünk megőrizni magyarságunkat és kultúránkat – zárta mondanivalóját Szikora Attila, a Szent István Hmelnickiji Magyarok Szövetségének elnöke.