Nem sietnek legalizálni külföldi rendszámú autójukat

Augusztus 22-én jár le a külföldi rendszámú autók legalizálásának határideje, írja a mukachevo.net.

Eddig volt lehetőség a külföldről behozott gépkocsik beregisztrálására vagy kivitelére. Ezek után hatalmas bírságok várnak azokra a gépkocsitulajdonosokra, akik nem éltek a lehetőséggel. A magas bírságokat először május 24-én akarták életbe léptetni, majd kitolták az időpontot augusztusra.

A büntetés maximális összege 170 ezer hrivnya, de el is kobozhatják az autót azoktól, akik 30 napnál tovább maradnak Ukrajna területén. A nemzeti rendőrségnek már hozzáférése van a tulajdonosok adatbázisához, így augusztus 22. után jogukban lesz igazoltatni a külföldi rendszámú gépkocsik tulajdonosát.

Eközben a megyei adóhivatal információja szerint, a kedvezményes vámolási időszak lejárta után nem sokan siettek legalizálni járművüket. Kárpátalján mindössze 411 gépkocsitulajdonos élt a lehetőséggel, azok, akik a határidő túllépése miatt már befizették a 8500 hrivnya bírságot. Összességében február óta a megyében 3200 – újonnan vásárolt, vagy kivitt és a bírság befizetése után ismét behozott – kocsit vettek nyilvántartásba.


Frissítés, most kaptuk:

Nem fognak bírságolni a külföldi rendszám miatt!

Jó hírrel szolgál a külföldi rendszámú gépkocsik tulajdonosainak az infrastrukturális minisztérium: holnaptól mégsem fogják megbüntetni azokat, akik még nem vámteher mentesítették a gépjárművüket, közölte a bykvu.com. A döntésről, mely szerint augusztus 22-től nem bírságolják meg a gépkocsijukat vámmentesen behozott és azt máig nem vámkezelt személyeket a tárca sajtószolgálata közölte a médiával.

Forrás: