Embertelen sorok, 6-8 órás várakozások az ukrán-magyar határon

Hetek óta elviselhetetlenül nagy sorok alakultak ki szinte az összes ukrán-magyar határátkelő helyen. Az emberek dühösek, hiszen a tikkasztó melegben, mellékhelyiség és étkezési lehetőség nélkül, 6-8 és nem ritkán 12 órát is várni kell. Hivatalos indoklás a hatóságok részéről nincs. Néhány hónapja írtuk arról, hogy a Bencsik János ellenzéki képviselő kíváncsi lett volna rá, hogy fordulhat az elő, hogy a 6-8 órás sorok a lónyai, beregsurányi, záhonyi és tiszabecsi határátkelőknél a választások napján varázsütésre megszűnnek. 

Az egyik utazó fogalmazta meg lényegretörően a katasztrofális állapotokat:

Beregsurány-Asztély határátkelőn a határ közvetlen közelében minden parkolóhely le van zárva! Szinte egy percre sem szabad megállni, még arra az időre sem, amíg az ember bemegy/bemenne a mosdóba, de még annyi időre sem, amíg esetleg az utasodat(anyuka, apuka, barát, bárki) kiteszed a határ közelében, hogy ne kelljen kilométereket gyalogolnia! Járó motorral sem állhatsz meg 5 percre úgy, hogy a kocsidban ülsz, mert jön a rendőr és megbüntet minimum 10 ezerre, de ha nem tetszik, szó nélkül fel is jelent (és nyilván neki lesz igaza,… bürokrácia!!!)
Meddig lehet ezt még megtenni az emberekkel??? 8-10 órákat kell sorba állni, ha az ember át akar jutni Ukrajnába vagy haza Magyarországra, mindegy milyen célból megy (család látogatás, pihenés, tankolás, munka, kicsi gyerekkel, beteggel, időssel). A vámosok, rendőrök válasza szinte bármilyen munkájukkal kapcsolatos kérdésre: NEM KELL JÖNNI A HATÁRRA!
Embertelenek a körülmények 40 fok melegben egy normális wc vagy esetleg étkezési lehetőség nélkül 6-8-10, akár 12 órát állni! (ha elfogy a vized vagy a kajád, így jártál!!!!)
HOL VANNAK AZ EMBERI JOGOK????!!!! HOL VAN A KORMÁNY, AKIK MIKOR SZAVAZNI KELL MENNI RENDELETBEN ÜRESSÉ TESZIK A HATÁRT???? HOL VANNAK AZ EMBERI JOGOKKAL FOGLALKOZÓ SZERVEK????? MEDDIG KELL EZT ELTŰRNI AZ EU-BAN, HOGY KORLÁTOZVA VAGYUNK, NEM UTAZHATUNK AHOVA SZERETNÉNK NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZT???!!!!!
(A kép a Beregsurányi határátkelőnél készült, a wc a háttérben van, sehol nem lehet megállni, a másik oldalon sem. Egy fizetős parkoló van pár száz méterre, néhány hete nyílt, addig az sem volt, csak a büfé parkolója, csak ott lehet megállni a határ közelében! És a sor gyűl, már megint, egész héten, sőt hónapban, egész nyáron nem fogyott el, éjjel sem!!!!)
Nem tűnik ez fel senkinek? Nem érdekel senkit? Hol van a média? Hiába írjuk meg hetente, hogy mi a helyzet, senkit nem érdekel? Meddig kell ezt még eltűrni?!

A képen a következők lehetnek: égbolt, felhő és túra/szabadtéri

A bejegyzés forrása ITT található!

Bernadett Forgon-Máté

Beregsurány-Asztély határátkelőn a határ közvetlen közelében minden parkolóhely le van zárva! Szinte egy percre sem szabad megállni, még arra az időre sem, amíg az ember bemegy/bemenne a mosdóba, de…