A Nép Szolgája legalizálná a fegyvertartást

Az ukrán parlamentben az általános fegyverviselést engedélyező jogszabály elfogadására készülnek, közölte az Obozrevatel.com.

A 1222 számmal jegyzett törvénytervezetet a Nép Szolgája frakció két tagja nyújtotta be. Igor Frisz és Olekszandr Matuszevics képviselők részletes leírást készítettek arról, miként képzelik el az ukránok szabad felfegyverzését. A törvénytervezet alkotói szerint létre kell hozni az egységes országos nyilvántartási adatbázist, amelyben szerepelnének minden fegyvert vásárló személyi adatai, valamint a szóban forgó fegyver paraméterei.

A tervezet szerint már a 16. élet évüket betöltött ukrán állampolgároknak is joguk volna lőfegyvert viselni.

Az először ilyet vásárlóknak speciális engedélyt kellene szerezniük, amelyhez egy gyorstalpaló kiképzésen kellene átesniük. A tanfolyam elvégzéséről a nemzeti rendőrség adhatna ki bizonyítványt.

A jogszabály tervezet négy kategóriába sorolja a fegyvereket. Ezek közül az elsőbe tartozókhoz nem volna szükség semmilyen engedélyre.

Zelenszkij korainak tartja a fegyverviselési engedélyt

Az elnök nem írta alá azt a petíciót, melyet a honlapján jegyeztek be és mely elérte az elbírálásához szükséges 25 ezer aláírást, írja a tsn.ua. A petíció a fegyverek legalizálását sürgette.

Forrás:

KárpátHír/Obozrevatel, Fotó: illusztráció