Baloga árvízvédelemre kért pénzt

Viktor Baloga kárpátaljai parlamenti képviselő nyílt levélben fordult Olekszij Honcsaruk miniszterelnökhöz, amelyben azt kéri, hogy a jövő évi állami költségvetésből különítsenek el 250 millió hrivnyát a kárpátaljai árvízvédelemre – írja a Mukachevo.net.

„A májusi heves esőzések nyomán keletkezett áradások, bizonyították, hogy Kárpátalján katasztrofális a helyzet árvízvédelem terén. Ennek a legfőbb oka, hogy a tiszai árvízi töltések rendszerének fenntartása krónikusan alulfinanszírozott, utoljára erre a célra 2006 és 2010 között kapott pénzt a megye. Ez azt eredményezte, hogy azok az árvízvédelmi objektumok, amelyek ebben az időszakban 70-80 százalékban elkészültek, ma már nem látják el a funkciójukat, javításra szorulnak” – írta közösségi oldalára feltöltött nyílt levelében az oligarcha-politikus.

Baloga reményét fejezte ki az iránt, hogy a kormánynak sikerül forrásokat találnia arra, hogy megvédje Kárpátalját az áradásoktól. Hozzátette, ezen nem lehet spórolni, sőt az esetleges károk elhárítása sokkal többek kerülne, mint a megelőző intézkedés.