Elnök és oligarcha egy asztalnál

Volodimir Zelenszij ukrán elnök hivatalában fogadta Ihor Kolomojszkij oligarchát, üzletről és energiaügyekről folyt az egyeztetés – közölte a Korrespondent.net az elnöki hivatal közleményére hivatkozva.

A hírportál birtokába jutott felvétel alapján a találkozón az államfő mellett Olekszij Honcsarenko miniszterelnök és Andrij Bogdan, az elnöki hivatal vezetője, valamint Zelenszkij egyik tanácsadója is részt vett.

„Megvitatták az üzleti környezetet Ukrajnában. Beszéltek az energiaágazatról is”

– írták a hivatal szűkszavú közleményében.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy idén júniusban egy üzleti fórumon Zelenszkij felszólította a vállalkozásokat, hogy fektessenek be a Donbaszi infrastruktúra újjáépítésébe. Ezenkívül a nagyvállalatok képviselőihez fordult, hogy segítsék az államot a társadalmi problémák megoldásában. Erre Kolomojszkij úgy reagált, hogy ha kell, lefesti az utcai bódét.

Köztudott, hogy az elnökválasztási kampányban Zelenszkij ellenlábasai, legfőképp a regnáló elnök Petro Porosenko leggyakrabban azzal vádolta a színész humoristát, hogy Ihor Kolomojszkij bábja.

Állami megrendelést kapott Ahmetov cége

Az oroszbarát ukrán oligarcha Rinat Ahmetov cége, a Metinvest SMC összesen 103 millió hrivnya értékű megbízást nyert el az Ukrán Állami Vasúttársaság által meghirdetett közbeszerzési pályázaton – értesült az Ukrajinszka Pravda. A hengerelt fémtermékek szállításáról a közbeszerzési eljárásban 29 ajánlatot nyújtott be Ahmetov cége, amely nem sokkal ígért alá a másik ajánlattevőnek.