Hivatalosan is munkanélküli lett Nagyija Szavcsenko ukrán képviselő, írja a korrespondent.net.

Az egykori pilótanő, akit terrortámadás kitervelésének gyanúja alapján még 2018 márciusában vettek őrizetbe, de ennek ellenére a Nagyija Szavcsenko társadalmi-politikai platformja néven bejegyzett politikai pártja színeiben indult az idei parlamenti választásokon, munkanélküli státuszt kapott.

Miután nem sikerült bejutnia a parlamentbe a foglalkoztatási központhoz fordult, amiről saját közösségi oldalán adott hírt. Ugyanitt felháborodott az ezt kommentáló sajtóhíreken, mondván, „Az, hogy nálunk több tízezer állástalan van az országban, akik feketemunkával keresik a mindennapit és képtelenek hivatalosan elhelyezkedni, az senkit nem érdekel?” A volt parlamenti képviselő reméli, az ország új vezetése foglalkozik majd a munkanélküliség problémájával, hisz azért választották meg. Szerinte a sajtó folyton csak politikai szenzációk után lohol, a hétköznapi emberek gondjaival nem foglalkozik.

Emlékeztetőül: a parlamenti választások során Szavcsenkóért a donyecki 51. számú választókerültben összesen nyolc ember szavazott.