A német liberálisokat kritizálta az ukrán nagykövet

Andrij Melnik, Ukrajna németországi nagykövete elítélő hangon beszélt a német Szabad Demokrata Párt (SDP) Oroszországról alkotott véleménye miatt, közölte a capital.ua.

A portál szerint az ukrán diplomata azért akadt ki, mert Kristian Lindner, az SDP vezére azt találta mondani, hogy Berlinnek feltétlenül változtatnia kell a Moszkvával szembeni politikáján. Melnik szerint semmi logika nincs abban, hogy a liberálisok vezére Putyinnal flörtöl, azzal az emberrel, aki öt éve véres háborút folytat Ukrajna ellen és könyörtelenül megtorol minden orosz ellenzéki megmozdulást. Az pedig teljesen inkorrekt megállapítás Lindner részéről, hogy nincs kialakult irányvonal a Moszkvával folytatandó párbeszédhez. Nagyon is van, mondta az ukrán diplomácia vezetője, csak épp kevés azok eredménye.

Továbbá bírálta Lindner azon véleményét, hogy Oroszországnak feltétlen vissza kell térnie a G7 csoportba. Lindner ugyanis azon az állásponton van, hogy a szembenállás helyett az együttműködésre kellene törekedni Moszkvával, mert csak így lehet eredményt elérni és felszámolni a szankciókat.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!