Pottyantós wc-be esett egy elsős kisfiú Kárpátalján

Fekáliába zuhant egy elsős kisfiú a huszti járási Gázló (Zabrogy) iskolájában, írja a korrespondent.net.

A botrányos jelenet a tanintézmény potyogtatós illemhelyén történt. Az iskolában nincs vizes blokk, a WC-t egy ásott gödör felé helyezett deszkák képezik. Az elsőosztályos fiúcska ebbe a trutyival teli gödörbe esett bele, amikor épp a dolgát végezte.

Szerencséjére osztálytársai jelezték a tanároknak, hogy mi történt, és azoknak sikerült kimenteni a gyermeket a fekália fogságából.

A járás iskoláiban tarthatatlan a helyzet. Ugyanis más települések iskoláiban is hasonló illemhelyek vannak, amelyekbe már nem többen beleestek. Ilyen körülmények között lehetetlenség higiéniáról beszélni, hisz kézmosásra sincs lehetőség.

A tanárok viszont az állásukat féltve inkább hallgatnak az áldatlan WC-állapotokról.

Bajok vannak az ukrajnai iskolákkal

Közeleg az új tanév, ám Ukrajnában komoly problémák vannak az iskolákkal. Az ua.new szerint a tanintézmények 40 százaléka alkalmatlan az oktatási tevékenységre. A megállapítás a Regionális Fejlesztési Minisztériumtól származik. A tárca országos felmérése szerint az iskolák 40 százaléka nem felel meg semmilyen követelménynek, teljesen alkalmatlan arra, hogy azokban gyerekeket tanítsanak.