Zelenszkijnek kényelmetlen volt a boldogság

Nem lehet olyan körülmények között élni, amikor rosszul érzed magad attól, hogy boldog vagy, állítja Volodimir Zelenszkij Jaltában, írja a korrespondent.net.

Volodimir Zelenszkij pénteken részt vett az évente megrendezésre kerülő YES-2019 Jaltai Európai Stratégiai fórumon, ahol felszólalásában kitért rá, miért is indult az elnökválasztáson. Elmondta, sokan meglepődtek rajta, mi szüksége volt erre, amikor mindene megvan és boldog ember.

„Ez nem egészen van így. Nem lehet olyan körülmények között élni, amikor rosszul érzed magad attól, hogy boldog vagy. Mert kényelmetlen számodra a boldogságod, melyet egyedül, a munkáddal teremtettél meg, de mely eközben folyamatosan emlékeztet a veled egy országban élő számtalan boldogtalan emberre.”

Amikor arról kérdezik, boldog-e attól, hogy elnökké választották, azt szokta mondani, hogy nincs róla meggyőződve. De az örömmel tölti el, hogy Ukrajna első embere lehet, ahogyan az is, hogy élvezi az emberek bizalmát. Ám ez hatalmas felelősséggel is jár. ”Mert ha nekünk sem sikerül, ez össznépi depressziót fog okozni”, mondta.