12 évesen szült egy kárpátaljai kislány

A rivnei hulladéktelepről szállítottak kórházba egy iskolást, hogy életet adjon gyermekének, írja a zak-kor.net a tsn.ua riportjára hivatkozva.

A kárpátaljai kislány és hozzátartozói a rivnei szeméttelepen „dolgoztak”, amikor beindult nála a szülés. 27 éves édesanyja is vele ment, hogy támogassa. A Rivnei Megyei Perinatális Központ orvosait sokkolta, amikor megtudták, hány éves az újdonsült anyuka, még soha nem volt dolguk ilyen fiatal vajúdóval.

Elmondásuk szerint a kislány azt sem tudta, mi történik vele, kiabált, meg volt ijedve.

A tíz óráig tartó szülési folyamat során anyja fordította neki az orvosok utasításait.

A lány 3160 grammos babának adott életet, az apa állítólag egy húszéves fiatalember, aki odahaza várja, hogy a lány és az újszülött hazatérjen. Ám a rendőrség szerint tette bűncselekménynek minősül, a kiskorúval létesített szexuális kapcsolatért öttől nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphat, ezért keresik.

Матуся-школярка: у Рівному 12-річна дівчинка народила дитину

UA – Матуся-школярка: у Рівному 12-річна дівчинка народила дитину. Хлопчик вагою понад три кілограми та зростом 47 сантиметрів з’явився на світ у перинатальному центрі. Вагітну сюди доправили швидкою зі сміттєзвалища, де живуть і працюють її родичі із Закарпаття. На пологах була і мати дівчинки. Вона стала бабусею у 27.