Ukrán embercsempészt fogtak el az M1-es autópályán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzésére vontak intézkedés alá 2019. október 4-én az M1-es autópályán egy cseh honosságú gépjárművet a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A járművet egy ukrán férfi vezette, aki a nyomozás jelenlegi adatai szerint anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtott az államhatár illegális átlépésében és Ausztriába szállított volna két külföldi férfit.

A gépkocsivezető utasai az ellenőrzés során először más nevére kiállított ukrán útlevelekkel akarták igazolni magukat, de a rendőrök megállapították, hogy a személyek valójában orosz állampolgárok, akik Magyarország államhatárát illegálisan lépték át, és jogszerű belföldi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A két határsértőt, valamint a segítőjüket a szabolcsi nyomozók a megyei rendőr-főkapitányságra előállították. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán a 25 éves ukrán állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A 44 éves és a 25 éves orosz állampolgár ellen közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanújával folytatnak büntetőeljárást. A rendőrök mindhárom férfit bűnügyi őrizetbe vették.

Forrás:
police.hu

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<