Több gáz van a tározókban, mint tavaly ilyenkor

Az idei év kilenc hónapja alatt az előző év hasonló időszakához képest 26 százalékkal több gázt szivattyúztak be az Ukrajnai tározókba, mindazonáltal a gázfogyasztás csökkent.

Az Ukrajnán keresztül áthaladó orosz földgáztranzit nagysága az Európai Unió és Moldovába január és szeptember között meghaladta a 64 milliárd köbmétert, ami 0,9 milliárddal, vagy 1 százalékkal több mint egy évvel korábban volt – közölte hétfőn az Ukrtranszgaz ukrán gázforgalmazó vállalat sajtóosztálya.

A közlemény szerint kilenc hónap alatt Ukrajna 11,6 milliárd köbméter gázt importált, ami 44 százalékkal több az előző év hasonló időszakához képest.

A földalatti tározókban az érintett időszakban 11,8 milliárd köbméter gázt szivattyúztak be, ami 34 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában volt. Mindeközben a kivétel 29 százalékkal csökkent, kilenc hónap alattt 5,1 milliárd köbméter gázt szivattyúztak ki a tározókból. Október 1-i adatok szerint az ukrajnai gáztározókban 20,5 milliárd köbméter gáz van, ez 26 százalékkal több mint egy évvel korábban.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<