Megváltozhat a jogosítványszerzés menete Ukrajnában

Ezentúl csak akkor engedik hozzá a gyakorlati foglalkozásokhoz a jogosítványt igénylőket, miután sikeresen leteszik az elméleti vizsgát – közölte a KISZó.

A tanuló csakis a szabályokat sikeresen elsajátítva ülhet a gyakorló autó kormánya mögé, áll a 2201. számú törvénytervezetben, amelyet a Nép szolgája párt öt képviselője terjesztett a parlament elé. A dokumentum két jelentős változást ajánl a jogosítványra pályázók oktatásában:

az elméleti tudást, az európai gyakorlathoz hasonlóan, mindenki egyénileg szerezze meg, mert a mai világban nem lehet arra kötelezni az embereket, hogy emiatt autóiskolába járjanak.

Csak ezután lehetne beülni a gyakorló autó kormánya mögé.  Azok pedig, akik önállóan tanultak és sikertelenül tették le a vizsgát, legközelebb három hónap múlva próbálkozhatnak ismét.

Az indoklás szerint a jelenlegi rend szerint az autóiskolák diákjai túl korán, a szabályokat nem ismerve mennek ki a közlekedők közé. Évente közel 40 ezer tanulója van az ukrajnai autóiskoláknak, akiknek nagy többsége veszélyt jelent a szabályosan közlekedőkre.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<