A téli sportokban van Kárpátalja jövője

Az idei kárpátaljai befektetési fórumon a téli sportokhoz szükséges infrastruktúra fejlesztésében látták a legnagyobb perspektívát, írja a zak-kor.net.

A szervezők szerint a fórum széles lehetőségeket nyit a kárpátaljai befektetők számára, továbbá elősegíti az új üzleti kapcsolatok építését. Erről Denisz Man, a megyei közigazgatás gazdaságfejlesztési osztályának vezetője tájékoztatta a médiát. Elmondása szerint a turizmus, azon belül is a téli sportok fejlesztése a legperspektivikusabb befektetés Kárpátalján.

A régió vezetői támogatják a gondolatot, hogy a megye lehetne a fő gyakorlótere az országos válogatott sportolóknak. Ismét felmerült a téli jégpalota építésének ötlete, melyet a megyeszékhelyen hoznának tető alá, s mely a tervek szerint nem csupán korcsolyázásra, hokizásra stb. lenne alkalmas, hanem év közben kiállítások, koncertek színterévé válhatna. A 25 millió hrivnyás befektetés terve már el is készült, szülőatyja az a Jurij Szerjogin, aki a kijevi Olimpiai Stadiont is megálmodta.