Háromszor több határőr fog ma dolgozni a magyar-ukrán határon

Immáron szokásosnak mondható procedúra fog a Magyar Hang értesülése szerint végbemenni a magyar-ukrán határszakaszon: választások idején megduplázódik az átkelőknél a határrendészek száma.

A Magyar Hang szerint Beregsuránynál legalábbis ez történik majd október 13-án:

nem a hétköznapokon szokásos hat fő áll majd a strázsán, hanem tíz útlevélkezelőt, két ügyeletest, és egy forgalomirányítót helyeznek szolgálatba, 100 szálék pluszbérért cserébe.

A portál megkérdezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot erről, ahol azt a választ kaptuk, hogy „a rendőrségi szolgálatszervezés adatai nem minősülnek közérdekű adatnak, nem nyilvánosak és hogy az év minden napján a szükséges erővel és eszközökkel biztosítja a határátkelőhelyeinek folyamatos és akadálymentes működését”. Hogy miért szükséges vasárnapra ez a jelentős létszámnövelés, arra nem kaptunk választ. Arra sem, hogy hogy ez így lesz-e ez a többi határátkelőnél is a keleti, ukrán-magyar határszakaszon? Utóbbi azért is lett volna fontos kérdés, mert más forrásból azt az információt kaptuk, hogy máshol még csak nem is a beregsurányi duplázás, hanem triplázás várható:

azaz háromszor annyian felügyelik majd a forgalmat az átkelőkön.

Forrás:
magyarhang.org, Fotó: illusztráció