Kispaládon fellázadt a falu a kettős állampolgárok ellen

A 444 információi szerint az ukrán határ közelében lévő Kispaládon konfliktus alakult ki a helyiek, illetve a valójában nem ott lakó, szervezetten szavazó emberek, vélhetően kettős állampolgárok között.

Kispaládon a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, Magyar Barnabás ellen egy független, Ábri Norbert indul. Ábri a 444-nek azt mondta:

„a falu fellázadt a kettős állampolgárok ellen, az itteniek nem akarják, hogy ők döntsenek róluk.”

Ábri azt mondta, egy nagy csoport helyi folyamatosan ott van a szavazóhelyiségnél, és nem engedik be a kettős állampolgárokat, akiket folyamatosan „hordanak” oda.

A 444 elérte telefonon az egyik képviselőjelöltet, Sankó Ádámot, aki közben ott ült a szavazóhelyiség előtt.

Az ő verziója szerint senki nem akadályozta meg a kettős állampolgárokat abban, hogy szavazzanak, be is jutottak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta a portál érdeklődésére: „a kispaládi választó helyiség épülete előtt egy szabálytalanul várakozó személygépkocsi vezetőjével szemben került sor rendőri intézkedésre. A rendőrök figyelmeztetésben részesítették a gépkocsi vezetőjét.”

Az Index arról számolt be, hogy a Kispaládon élő helybeliek összeszólalkoztak azokkal a nem ott lakó, vélhetően ukrán-magyar kettős állampolgárságú emberekkel, akik vasárnap szavazni érkeztek a településre. Erről az RTL Klub Házon kívül című műsorának stábjától értesült a portál, az RTL-esek a helyszínen forgatnak. (Az adás kedden 23:20-kor lesz adásban.)

„Húzzatok el innen! Ne ti döntsétek már el, hogy ki lesz a polgármester!”

– ilyen és hasonló mondatokat kiabáltak feléjük.

Az RTL lefilmezte a Kispaládon szavazó kettős állampolgárokat, a helyiek hangosan szidták őket

Feszült hangulatban zajlott az önkormányzati választás vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kispaládon, ahol egymás után jelentek meg olyan ukrán-magyar kettős állampolgárok, akiket a helyiek azelőtt sosem láttak – számolt be róla a Házon kívül című műsor. Az RTL szerint több száz Ukrajnában élő magyart jelentettek be a falusiak házaiba, hogy szavazhassanak.

Forrás: