Mentesülhetnek az adózás alól a szegényebb családok

A tervek szerint nem csupán megemelik, de átgondolják a kis jövedelmű családok adóztatását is. Így például felmerült, hogy a minimálbérből élő családok mentesülhetnek az adó alól, mondta el Halina Tretyakova, a parlament szociálpolitikai bizottságának vezetője – írja a KISZó.

Szerinte a létminimum összegének el kell érnie a négyezer hrivnyát és ahhoz, hogy segíteni tudjanak nekik, át kell tekinteni a leginkább rászoruló réteg szociális kötelezettségeit.

Tretyakova szerint mivel a kormány számos ok miatt jelenleg képtelen tisztességes létminimumot biztosítani, valószínűsíthető, hogy a közeljövőben eláll attól, hogy hozzá kösse a különféle szociális kifizetéseket. Ám ez nem azt jelenti, hogy megvágják a rászorulók támogatását, egyszerűen csak megreformálják és azon belül átcsoportosítják a költségvetési támogatásokat. Az alapelv szerint a 4 ezer hrivnya alatti jövedelmeket adómentesítenék, hogy ne kelljen támogatás formájában az államnak biztosítania az adott egyén minimális életszínvonalát, ahogyan ez most zajlik, magyarázta.

Forrás: