Bondarenko a 19. a megyevezetők listáján

A Gyelovaja Sztolica (Üzleti főváros) ismét elkészítette Ukrajna megyevezetőinek listáját, melyet tevékenységük sikeressége alapján állítottak össze, írja a 0312.ua.

A jegyzékben a 23 békés megye első (Donyeck és Luhanszk megyét, valamint Szevasztopolt nem vizsgálták) embereinek sorában a 19. hely jutott Igor Bondarenkónak. Az első fél év mérlegét húsz kritérium alapján készítették el, az adatokat az állami statisztikai hivataloktól és azok megyei szerveitől szerezték be az összehasonlításhoz.

Kárpátalja 52 pontot szerzett csupán, amiben közrejátszott többek között, hogy a régióban tavalytól 6 %-al csökkent a teljes állásban dolgozók aránya, itt volt a legalacsonyabb az egy főre eső építőipari termékek aránya (553 hrivnya/ fő), a megye hátulról a második az egy főre jutó befektetések és a reálbérek növekedése terén. A lista végétől számított harmadik helyen áll az export növekedése és a szolgáltatások, negyedik helyen a mezőgazdaság fejlődésének terén.

A legnagyobb teljesítmény, amit a korábbi kormányzótól megörökölt Bondarenko, hogy itt a legkisebb a bérelmaradás: július eleji állapotok szerint ennek összege 3,66 millió hrivnya.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<