Nem működnek a vámszolgálat berendezései

Mint arról a gordonua.com beszámol, az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat eddig négy nagyteljesítményű szkenner berendezést vásárolt a vámhivatalok számára, de eddig egyiket sem helyezték üzembe.

A helyzetről Makszin Nefjodov, az állami vámszolgálat vezetője tájékoztatta a médiát. Elmondása szerint hét ilyen készülék beszerzését tervezték, négyet már felszereltek, de egyik sem üzemel. Úgy tervezik, hogy ezek közül kettőt már a jövő év elején üzembe helyeznek. Ám a dolog nemcsak műszaki probléma. Mivel magas sugárzási szinttel működő eszközökről van szó, szükséges azok engedélyeztetése is. Ugyanakkor két berendezés beszerelésénél minden jel szerint szabotázs történt.

A készülékek egyike Ungvárra került, de mert szándékosan rosszul szerelték fel, újra kell kezdeni a munkát.

Nefjodov szerint a kamionokat átvilágító és a rakterében mindent észlelő műszert szándékosan úgy szerelték fel, hogy az egyenesen a személyi forgalomban részt vevőkre irányítja a röntgen sugarakat.

A vámszolgálatnál egyéb hiányosságok, elszabotált dolgok is napfényre kerültek. Például máig raktáron hevernek azok a méregdrága és nagyteljesítményű mérlegek, amelyek a gépjárművek súlyának ellenőrzésére szolgálnak.

Forrás: