Újszerű végtisztességet kaphatnak az elesett ukrán katonák

Mint arról az expres.online beszámolt, ez év végéig újszerű temetési ceremóniában részesülhetnek a háborús cselekményekben életüket vesztett ukrán katonák.

Az újdonságok felől Pavlo Podobed, a nemzeti emlékezet intézetének osztályvezetője számolt be. Elmondása szerint tanulmányozták az amerikai, a lengyel, a török és más hadseregeinek temetkezési szokásait, és ezek alapján dolgozták ki az új ukrán koreográfiát. Ezentúl a végső búcsúztatás két részből, katonaiból és egyháziból fog állni. Gyászhuszárok és ceremóniamester a főszereplők.

A nemzeti lobogóval letakart koporsót pedig ágyútalpon fogják a temetőbe kísérni. Három díszsortűz után a lobogót összehajtják és átadják az elhunyt hozzátartozóinak. Ezt követően kerülhet sor az egyházi búcsúztatásra. A katonai helyőrségeken külön temetés szervező és lebonyolító egységeket hoznak létre, amelyekben részt vesznek a rendőrség és az önkormányzatok megbízottjai is.

A tájékoztató szerint ilyen végtisztesség fogja megilletni a Karpatszka Szics és más nacionalista katonai és félkatonai szervezet elhalálozott tagjait is.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<