Vona: az lenne a legjobb döntés, ha Jakab Péter lenne a Jobbik új elnöke

Amikor Vona Gábor bejelentette, hogy kilép az általa 12 éven át elnökölt Jobbikból, volt olyan reakció, amely rákérdezett, hogy eddig a Jobbik tagja volt-e. Erről Vona Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt hétfő este.

A Jobbik exelnöke azt is elárulta, hogy a döntést magát nem is most hozta meg, és már korábban jelezte Sneider Tamás pártelnöknek, hogy a Második Reformkor Alapítvány-beli tevékenysége miatt nem kíván tovább a Jobbik tagja maradni. Vona Gábor hozzátette: sokat köszönhet a Jobbiknak és úgy véli, ő is sokat adott egykori pártjának, amelynek sok sikert kívánt.

Vona Gábor a műsorban leszögezte: nem ad tanácsokat sem Jakab Péternek, sem másnak.

Aki megkérdezi a véleményét, annak szívesen elmondja, de nem lenne elegáns, ha bármelyik politikussal formális tanácsadói kapcsolatot alakítana ki.

Rónai Egon kérdésére Vona Gábor elárulta, hogy

támogatja Jakab Péter Jobbik-elnökjelöltségét, szerinte Jakab az, aki képes lehet lendületet adni a pártnak. Szerinte az lenne a legjobb döntés, ha Jakab Péter lenne a Jobbik új elnöke.

Vona Gábor beszélt a Második Reformkor Alapítvány kezdeményezéséről, amely a cigány hősök emléknapjának létrehozására irányul. A Jobbik volt elnöke szerint elmúlt évekbeli tevékenysége alapján nem meglepő tőle ez a kezdeményezés. Úgy fogalmazott: nem az ő közege az a hideg polgárháborús közeg, amivé a magyar politikai élet vált.

Forrás:

ATV