Beüzemelte autóbehozatali kalkulátorát az ukrán vámhivatal

Az autó márkáját, típusát, a származási országot, a motor típusát, űrtartalmát, a gyártás évét és a forgalomban töltött éveket, végezetül a becsült értéket kell megadni, hogy kiderüljön mennyi az annyi.

Az adóhivatal hivatalos honlapján tesztjelleggel működő kalkulátor elindításának hírét Makszim Nefjodov, jelentette be közösségi oldalán. Az Ukrán Állami Vámszolgálat vezetője azt is elárulta, hogy a kalkulátor a legalacsonyabb, és a legmagasabb érték mellett az átlagárat is kiszámolja az autók esetében, ehhez a 2018-as és 2019-es piaci árakat vették alapul. Az adatbázis egymillió autó, több mint 2300 típus adatait tartalmazza. Nefjodov kiemelte, hogy az adatbázis létrehozása a tervezetthez képest 1,5 hónappal tovább tartott. A csúszást azzal indokolta, hogy az adatbázisba az Ukrajnába behozott autók adatai kerültek be, amelyeket egytől-egyik leellenőriztek, és ha kellett javítottak.

Aki szeretné tudni mennyibe kerülne az autója behozatala az kattintson az alábbi linkre: calc.customs.gov.ua. A kalkulátor az autó paraméterei és a becsült érték alapján kiszámolja mennyi vámot, általános forgalmi adót és a jövedéki adót kell utána befizetni.