Tisztázták az ukrán rendőröket, akik “véletlenül” lelőttek egy 5 éves kisfiút

Mint arról portálunkon részletesen beszámoltunk róla, a Kijev megyében lévő Perejaszlavban részegen lövöldöző rendőrök meggyilkoltak egy ötéves kisfiút, aki a közelben játszott a pajtásaival. A nyomozás eredményéről a detektívek sajtótájékoztatón számoltak be, közölte a fraza.ua.

Roman Truba, az Állami Nyomozó Iroda igazgatója szerint megállapítást nyert, hogy a gyermek életét kioltó lövedék nem közvetlenül rá irányult.

A fegyver elsütését követően ötven méternyi távolságra egy kőbe ütközve irányt változtatott és fejen találta az onnan harminc méternyire álló kisfiút.

Truba aláhúzta, hogy a lövöldöző rendőröknek figyelembe kellett volna venniük, hogy az udvar nem céllövölde, s ott emberek tartózkodnak, akik veszélybe kerülhetnek. A két gyanúsított azonban ezt figyelmen kívül hagyva állított fel céltáblákat. Ők nem is sejtették, hogy lelőttek egy gyermeket, hanem bevonultak a közeli kocsmába, ahol végül őrizetbe vették őket.

A nyomozó iroda vezetője közölte továbbá, hogy bár mindent megtettek, búvárokkal kutatták át a közeli vízgyűjtők, tavak medrét is, ám az egyik rendőr tulajdonát képező gyilkos fegyvert nem sikerült megtalálni. Előkerült viszont egy másik bűntény kapcsán keresett lőfegyver. Truba elmondta, hogy az ötéves Kirill meggyilkolásának ügyében három személy ellen folyik büntető eljárás. A két volt rendőrtiszten kívül egyikük 16 éves fia is a vádlottak padjára fog ülni.

További híreink a szörnyű gyilkosságról: