A beregszásziak nem akarnak fizetni a parkolásért

Babják Zoltán néhány napja szavazást hozott létre Facebook-oldalán. Beregszász polgármestere arra volt kíváncsi, hogy visszaállítsák-e a fizetett parkolást a belváros bizonyos utcáin.

Szerdán a polgármester közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a szavazás végeredményét. Ennek értelmében a válaszadók 44 százaléka támogatta a fizetett parkolás visszaállítását a Széchenyi és az Ivan Franko utcában, míg 55 százalék ez ellen szavazott. A többség akaratának engedve továbbra is ingyenes marad a parkolás az érintett utcákon, ugyanakkor Babják Zoltán emlékeztetett arra, hogy a fizetős parkolók hiánya a járművek kaotikus parkolásához vezethet, végeredményben pedig túlterhelheti a városközpontot, forgalmi akadályokat okozhat.

A polgármester azt is közölte, hogy a városi tanács ennek kapcsán levéllel fordult Petro Drozdenkohoz, a rendőrség helyi osztályának megbízott vezetőjéhez, hogy foganatosítsanak intézkedéseket annak érdekében, hogy az említett problémák ne okozzanak kellemetlenségeket a jövőben.