Fogy a bizalom Zelenszkij iránt

A prm.ua közzétette a Razumkov Központ legfrissebb népszerűségi listáját, amelyet az ország valamennyi régiójában végzett közvélemény kutatás nyomán állítottak össze.

A kimutatás arról árulkodik, hogy csökken a regnáló elnök népszerűsége, és csapata tagjai iránt is fogyatkozik a bizalom. A november 7-iki állapot szerint Volodimir Zelenszkij iránt 68,2 százalékos a bizalom, míg az azt megelőző felmérés során ennél 2,3 százalékkal többen hittek az új államfőnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy Zelenszkijt 43,9 százalékkal többen támogatják, mint ahányan nem hisznek benne.

Rajta kívül már csak ketten dicsekedhetnek pozitív mérleggel.

Dmitro Razumkov házelnöknek 21 százalékos, Oleg Szencovnak 7,4 százalékos a benne bízók többsége. Legutóbb még Olekszandr Honcsaruk miniszterelnök is a pozitív zónában szerepelt, ám mostanra 2,7 százalékkal kevesebben lettek a benne bízók, mint az ellentábor.

Ugyanakkor siralmasan szerepelnek a korábbi hatalom politikusai. Valamennyijüknek sokkal nagyobb az ellentábora, mint a benne bízóké. Julija Timosenko mérlege -47,4 százalék, de ennél is sokkal rosszabbul áll Petro Porosenko. A volt elnökben a válaszadóknak csupán 14, 4 százaléka bízik. A bizalmatlanok 64,7 százalékkal többen vannak.

Forrás: