Romák támadtak ukrán vendégmunkásokra Szlovákiában

Romák és ukrán vendégmunkások verekedtek össze az egyik malackai hipermarket parkolójában. A tömegverekedés során több ember is komolyabban megsérült, ugyanis lapáttal és feszítővassal ütötték egymást a Pozsonyi kerület Malackai járásának székhelyén – közölte a szlovák sajtóra hivatkozva több kárpátaljai hírportál.

Szemtanúk azonnal értesítették a rendőrséget, akik nagy erőkkel, több járőrautóval vonultak ki a helyszínre, ám mire kiértek, a verekedés több résztvevője is kereket oldott a helyszínről. Az egyenruhások mentőt hívtak a sérültekhez. A szemtanuk elmondása szerint az egész incidens hosszú percekig tartott.

Valaki mobiltelefonjával videóra vette az egészet, az újságírók kiderítették hogy helyi romák és ukrán vendégmunkások között robbant ki a konfliktus. Ami a kezük ügyébe került – lapát, feszítővas ás husáng – mindennel ütötték egymást.

Az egyik férfit fejsérüléssel szállították kórházba, de többen is orvosi ellátásra szorultak. Az egyik szlovák tévécsatorna riportere, a verekedés helyszínen próbálkozott információt szerezni, a romák nem akartak vele beszélni. A rendőrök még várnak arra, hogy a sérültek kihallgatható állapotba kerüljenek, egyikük egy ukrán állampolgárságú férfi.