Földtörvény: így szavaztak a kárpátaljai képviselők

Az ukrán parlamentben szerdán elfogadta az új földtörvényt, amelynek értelmében feloldották a termőföld-értékesítés moratóriumát.

A Mukachevo.net hírportál utánanézett hogyan szavaztak a kérdésben a kárpátaljai képviselők. A törvénytervezetet szavazatával támogatta Luncsenkó Valér, Horváth Róbert, Mihajlo Laba, Vaszil Petyovka, Ihor Krivosajev és Anatolij Kosztyuh. Vladiszlav Poljak tartózkodott, míg Viktor Baloga nemmel szavazott. A szintén kárpátaljai származású Sufrics Nesztor nem volt jelen a szavazáson.

Viktor Baloga a törvénnyel kapcsolatban később azt írta közösségi oldalán, hogy a föld az egyetlen, ami a népé maradt, az összes állami vagyonból. Hozzátette a jogszabály átgondolatlan, a folyamat pedig kontrollálhatatlan.

Szabad a földvásárlás, feloldották a tiltást

Több órás parázs vita után, heves tiltakozások kíséretében szavazta meg az ukrán parlament szerdán első olvasatban a termőföld eladási tilalmának feloldását. A földpiac megnyitásáról szóló törvényjavaslatot 240 képviselő támogatta a 450 fő törvényhozásban, közülük 227-en a Volodimir Zelenszkij elnök mögötti Nép Szolgája (Szluha Narodu) frakcióból, és 13 független képviselő.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<