A főügyészség is nyomoz Porosenko után

Ruszlan Rjabosapka egy interjúban beszélt arról, milyen ügyekben folytatnak nyomozást a volt ukrán elnök ellen, közli az ua.news.

A főügyész elmondása szerint az általuk folytatott vizsgálatok függetlenek az Állami Nyomozó Iroda által indított eljárásoktól, amelyeket Andrij Portnov, a Janukovics éra politikusának feljelentései nyomán indítottak.

A főügyészség által indított eljárások elsősorban a volt elnök hatalommal történt visszaéléseivel, túlkapásaival állnak összefüggésben. Rjabosapka elmondta továbbá, hogy november 15-re beidézték kihallgatásra Porosenkót. Ezúttal az Ilovajszkban történt tragikus események dolgában tanúként akarják meghallgatni.

A nagy vérveszteséggel járó hadműveletnek Porosenko nemcsak szemtanúja volt, de közvetlen szerepet játszott a hadvezetésben is, amelynek hibás döntései vezettek az ukrán katonák és a jelentős hadianyag elvesztéséhez. Ám nem csupán olyan ügyek vannak folyamatban, amelyekben tanúi minőségben szerepel az ex elnök, szögezte le sokatmondóan az ukrán főügyész.