Halál a vasutas tüntetésen

Mint arról korábban hírt adtunk, Kijevben az elnöki hivatal előtt tüntet az Ukrán Vasúti Szakszervezet.

Többek között béremelést, 13. fizetést, munkakörülményeik javítását és a leépítések visszavonását követelik. Az 1+1 tévécsatornának nyilatkozó vasutasok elpanaszolták, hogy olyan elöregedett lokomotívokkal dolgoznak, melyeknek rég lejárt az idejük, életveszélyesek, nem egyszer kigyúlnak. Az állomások 30 %-ban még illemhely sincs. Amennyiben végrehajtják a hálózat meghirdetett reformját, az teljesen tönkreteszi a vasutat, állítják az átlag 4900 hrivnyás bérét dolgozók. A szakszervezet ultimátumot intézett a kormányhoz, amennyiben nem teljesítik követeléseiket, országos sztrájkot hirdetnek.

Az tüntetők képviselőit beinvitálták az elnöki hivatalba, miután annak helyettes vezetője úgy nyilatkozott, hogy a reform megvalósításakor figyelembe veszik a szakmabeliek kéréseit, s az elmaradt 13. fizetést is kifizetik nekik. A demonstrálók azonban elégedetlenek maradtak: béremelést és garanciákat követeltek.

Sajnos a tüntetés tragédiával ért véget:

egy fiatal vasutasnő a tiltakozó akció helyszínén rosszul lett és életét vesztette. A segítségére siető mentőorvosok nem tudtak rajta segíteni.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<