Nem pénzhiány miatt állt le a szociális juttatások kifizetése

A szociálpolitikai minisztérium sajtószolgálatának tájékoztatójára hivatkozva közli a censor.net.ua, hogy téves információ jelent meg az ukrajnai sajtóban a szociális juttatások kifizetésének szüneteltetése kapcsán.

Az információ szerint a megjelent hírekkel ellentétben nincs szó pénzhiányról. A Szociális Biztosítási Alap kifizetéseinek leállítása azért történt meg, mert a bíróság visszahelyezte hivatalába az alap korábban menesztett elnökét, Jevhen Bazsenkovot, aki nyomban leállíttatta a kifizetéseket. A szaktárcánál azonban törvénytelennek tartják a döntést, mivel a posztjára visszahelyezett vezetőnek erre nem terjed ki a hatásköre.

Az ügyben már fordultak az igazságügyi tárcához, hogy Jevhen Bazsenkovot fosszák meg az igazgatói beosztásától. A tájékoztató szerint a szociálpolitikai tárca igyekszik mielőbb rendezni a problémát, és rövid időn belül elkezdik a juttatások folyósítását. A Szociális Biztosítási Alap számláján 429,4 millió hrivnya van, ami bőven elég arra, hogy mindenki kézhez kaphassa a járandóságát.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<