Sztrájkolnak az ungvári reptéri dolgozók

Fél éve nem kaptak fizetést, ezért sztrájkot hirdettek az ungvári nemzetközi repülőtér dolgozói, közli a zakarpattya.net.ua.

Mintegy százan követelik jogos bérüket, amíg meg nem kapják, addig a katasztrófa-elhárítókon kívül senkit nem engednek a felszállópálya közelébe, jelentette ki újságíróknak Ivan Voron jogász.. A kollektív egyharmada végleg elunta a várakozást és megírta felmondó levelét. Gyakorlatilag naponta beadja valaki a felmondását. Ha így folytatódik, lassan nem marad egyetlen szakember sem.

A reptér fenntartója, a megyei tanács, mely azt állítja, nyolcmillió hrivnyát különített el fenntartásra, ám az összeget visszatartja a monopólium-ellenes bizottság. A bizottság ellenben cáfolja ezt, ők állítólag semmilyen szankciót nem vetettek ki a reptérre, semmi közül nincs a reptéri bérek visszatartásához.

A megyei tanács elnöke szerint a támogatást szubvenció formájában utalták ki, ezért azt jóvá kell hogy hagyja Kijev. Mihajlo Rivisz elmondása szerint a monopólium-ellenes bizottságnak igazolnia kell, hogy a kiutalt összeggel a megyei tanács nem sértette meg a monopólium-ellenes törvényt. A dolgozókat azonban nem érdekli a magyarázkodás, kitartanak álláspontjuk mellett.

Forrás: