Letartóztatásban maradhat a határőrt koszorúval fenyegető két férfi

A Vásárosnaményi Járási Ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta annak a két magyar férfinak, akik 2019. október 20-án, ukrán megbízójuk utasítására – egy fenyegető üzenettel ellátott – koszorút helyezett el a barabási határrendészeti kirendeltségen dolgozó sértett háza elé.

A cselekmény előzménye az volt, hogy a sértett néhány héttel korábban – zárjegy nélküli cigaretták jogellenes behozatala miatt intézkedett a barabási határátkelőhelyen az ukrán megbízóval szemben, ezért elhatározta, hogy a határőrt „megrendszabályozza”.

Felbérelt két magyar férfit, akik vásároltak egy koszorút, majd egyikük lakásán annak szalagjára az ukrán férfi egy fenyegető üzenetet írt, majd bűntársaival a sértett lakcímére szállíttatta azt.

A két magyar elkövetőt a rendőrség rövid időn belül elfogta, ukrán társukkal szemben pedig a Mátészalkai Járásbíróság – az ügyészség indítványára – nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki.

Az ügyészség álláspontja szerint az ügyben a megbízó elfogását követően még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, és továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a letartóztatásban lévő gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén tanukat befolyásolnának, vagy megfélemlítenének, ezért szükséges – további 3 hónapra – letartóztatásuk meghosszabbítása. https://youtu.be/CiLgK-jAUCA

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<