Önkormányzati képviselő vezette az Escobar nevű ukrán droghálózatot

Lemberg megyében egy önkormányzati képviselő volt a vezére az Escobar elnevezésű, kábítószerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó bűnszervezetnek, írja a cripo.com.ua.

A szintetikus drogokat előállító, egész Ukrajnát behálózó banda munkáját a rendőrség fedezte és segítette. A társaság még most is árusítja a tudatmódosító szereket. A tájékoztató szerint a hatóság egyszerre több ukrajnai nagyvárosban csapott le a bűnszervezetre. Lemberg és Cserkasszi megyében öt laboratóriumban készültek a szintetikus szerek.

A drogszindikátus Escobar néven művelődéssel és tömegsporttal foglalkozó országos civil szervezetnek álcázta magát.

A tájékoztató szerint a rendőrségi akció során 19 bandatag kezére került bilincs. Lefoglalásra került 46 kilogramm késztermék és 170 liter alapanyag, amelyek összértékét 25 millió hrivnyára becsülik.

A hatóság lefoglalt továbbá 24 ezer dollárt, 1100 eurót, több mint két tucat bankkártyát, tekintélyes mennyiségű fegyvert és lőszert, a terjesztők nevét tartalmazó listát, valamint hat méregdrága gépkocsit. A 24 éves bandavezérről kiderült, hogy az Ukrop párt aktivistája volt. A párt ugyanis azonnal kizárta a soraiból.

Forrás: