Részeg rendőrök randalíroztak Ungváron

Mint arról a karpatvisnuk.com.ua beszámolt, a kárpátaljai megyeszékhelyen november 29-re virradó éjszaka civileket bántalmaztak ittas rendőrök.

A portál az egyik sértett, bizonyos Andrij Lelekács „élménybeszámolóját” tette közzé. Az illető elmondása szerint Ungváron az Odessza utcában két, láthatóan részeg rendőr rátámadt egy kerékpárosra, akit ledöntöttek a földre, majd ott összevissza rugdosták. Ezt látván előkapta a telefonját és rászólt az egyenruhásokra, hogy hagyják abba a bántalmazást, mert különben hívja a járőrszolgálatot és felveszi az eseményt telefonja kamerájával.

Ekkor az egyik egyenruhást fegyvert rántott és a rendre utasító ellen fordult.

Az jobbnak látta futásnak eredni. A rendőr üldözőbe vette és szolgálati fegyverével hadonászva azt ordítozta, hogy kinyírja a menekülőt. Az esetről beszámoló Lelekács közölte, hogy a kerékpáros arcán, fején nem maradt ép hely, teste tele van zúzódásokkal.

Az ügyben megszólalt a megyei rendőrség, amelynek sajtószolgálata közzétett egy hivatalos véleményt. A rendőrségi reakció szerint senki nem jelentette náluk az incidenst, orvosi segítségért sem fordult az állítólag súlyosan bántalmazott kerékpáros. A rendőr-főkapitányság minden esetre vizsgálatot indított. A tisztázás érdekében kérik a szemtanúk jelentkezését.

Forrás: