A Kreml nagy reményeket fűz az elnökök találkozójához

A socportal.info híre szerint Moszkvában nagy, de nem túlzott reményeket fűznek a Vladimir Putyin és Volodimir Zelenszkij közötti, december 9-re tervezett párizsi találkozóhoz.

A két elnök találkozója nem egy formalitás lesz, jelentette ki Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter. A Normandiai négyek találkozója keretén belül létrejövő eszmecsere ugyanis több területen önthet a pohárba tiszta vizet. Például a Minszki megállapodás tekintetében is komoly előrelépést remélnek. Lavrov szerint rendkívül hasznos eszmecsere lesz, mert az orosz fél végre szeretné az ukrán elnök csapatától származó egymásnak ellentmondó kijelentések után megismerni Zelenszkij személyes álláspontját.

Az orosz diplomácia vezetője ugyanakkor hozzátette, nem kell túlzásokba esni az elvárások tekintetében. Párizsban ugyanis négyen ülnek majd a tárgyalóasztalnál, és ott egy másik mérkőzés zajlik majd a pályán. Az, hogy a felek szóba hozzák-e az orosz-ukrán viszonyt kizárólag az ukrán államfőn múlik.

Lavrov szerint ugyanis nem Moszkva építette le a két ország közötti kapcsolatokat. Ha Kijev valóban javítani akarna a helyzeten, az orosz vezetés nyitott a szándék felé.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!