Az ukránok bele fojtották a szót a Krím képviselőjébe

Mint arról a censor.net.ua hírt adott, botrányos jelenet játszódott le az ENSZ krími kisebbségek ügyében rendezett genfi fórumán.

Az orosz küldöttség felháborodásának adott hangot az ukrán delegáció tagjainak viselkedése miatt. Ruszlan Balbek, az orosz Állami Duma képviselője nem mondhatta el a felszólalását, mert az ukránok lehurrogták, lábukkal dobogtak, ököllel verték az asztalt és obszcén szavakat kiáltoztak. Hihetetlen, hogy ilyen barbár módon viselkedhetnek valakik Európa szívében, fejtette ki véleményét Balbek. Szerinte a rendezvényen a szomszédos ország, már mint Ukrajna képviselői műveletlenségüket és a vélemény nyilvánítással szembeni tiszteletlenségüket árulták el vad megnyilvánulásukkal.

Az orosz küldöttség bírálta a fórum szervezőit is, akik nem vették figyelembe, hogy a felszólalásában félbeszakított személy az orosz küldöttség hivatalos tagja.

A portál megjegyzi, hogy Ukrajna genfi képviselete korábban tiltakozását fejezte ki az ENSZ felé azért, hogy a kisebbségek ügyében rendezendő fórumon részt vehetnek a Krím képviselői. Ruszlan Balbek ugyanis az oroszok által elcsatolt félszigetről érkezett a genfi rendezvényre.

Forrás:

Censor/KH