Cigarettacsempészet miatt ítéltek el két ukránt Nyíregyházán

Jogerősen 1 év próbára bocsátással büntette a Nyíregyházi Járásbíróság azt a két ukrán állampolgárt, akik jövedéki termékeket próbáltak átcsempészni a magyar-ukrán határon – számolt be a Szabolcsihir.

A bíróság december 3-i közlése szerint H. M. november 20-án a záhonyi határátkelőhelyen jelentkezett belépésre mikrobusszal. A férfi és utasai a pénzügyőr kérdésére úgy nyilatkoztak, fejenként 2-2 doboz cigaretta és 1-1 liter alkoholtermék van náluk. A tételes vámvizsgálatot követően azonban az akkumulátor üregéből 289 doboz cigaretta került elő. A férfi 357 ezer forint vagyoni hátrányt okozott azzal, hogy nem fizette meg a cigaretta után a magyar államnak járó adót.

S. P. november 22-én Lónyánál bukott le 297 doboz ukrán zárjegyes cigarettával, amit a gépkocsijában találtak (a kár 366 ezer forint).

Mivel a vádlottakat tetten érték, lehetőség volt arra, hogy az ügyészség az elkövetéstől számított 15 napon belül bíróság elé állítsa őket, és cselekményükről gyorsított eljárásban döntsön a bíróság. A vádlottak elismerték a bűnösségüket, megbánták, amit tettek. Költségvetési csalás vétségében marasztalták el őket.

Forrás:
szabolcsihir.hu, Fotó: illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!