Újabb embercsempészt vettek őrizetbe a szabolcsi nyomozók

Török állampolgároknak akart segítséget nyújtani a magyar-ukrán államhatár illegális átlépésében, és a Nyugat-Európába történő szállításukban a román férfi.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján fogtak el a csengersimai közúti határátkelőhelyen 2019. december 3-án egy 25 éves román állampolgárt, aki a megalapozott gyanú szerint 2019. november 20-án társaival együtt anyagi haszonszerzés érdekében segítséget akart nyújtani nyolc török állampolgárnak a magyar-ukrán államhatár illegális átlépésében, és a Nyugat-Európába történő szállításukban, ami végül meghiúsult.

Pár nappal később román embercsempész társai újra megindultak az illegális migránsokkal Nyugat-Európa felé, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével az M3-as és az M0-ás autópályán elfogták őket. A most előállított román állampolgárságú férfit a főkapitányság nyomozói embercsempészés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták, és bűnügyi őrizetbe vették.

Forrás:
police.hu