Az ukrán miniszterelnök becsapja Zelenszkijt és a népet

Miközben Olekszij Honcsaruk miniszterelnök azzal áltatja az elnököt, hogy a kormány milyen módon csökkenti a közműdíjakat, az állampolgárok azt tapasztalják, hogy drágult a földgáz, nőnek a költségek és megnyirbálták a szubvenciót, írja az obozrevatel.com.

A portál szerint vagy szándékosan félrevezeti Volodimir Zelenszkijt a kormányfő, vagy mindketten az ukrán polgárok átverésén szorgoskodnak. Honcsaruk ugyanis azt szajkózza, hogy a lakossági gáz ára 7 százalékkal olcsóbb lett, mint az előző év azonos időszakában, viszont az ukrán fogyasztó kénytelen mélyebben a zsebébe nyúlni.

A portál szerint több mint inkorrekt dolog a jelenlegi tarifát a múlt évihez hasonlítani. Az európai piacon ugyanis jelentősen csökkent a földgáz ára. Ha ugyanis 2018 decemberében 11,7 ezer hrivnyába került ezer köbméter, most ugyanazért a mennyiségért csak 5,8 ezer hrivnyát, vagyis 49,5 százalékkal kevesebbet kérnek az uniós piacon. Ám ennek ellenére az ukrán átlag fogyasztó számára a fűtési idény kezdetén 15 százalékkal megemelték az energiahordozó tarifáját. Vagyis jókora hazugság az ukrán kormány részéről, hogy az ukránok számára olcsóbb lett a gáz.

Forrás: