Donecket lövi az ukrán tüzérség

Nehéztüzérséget bevetve támadja az ukrán reguláris hadsereg Doneck városát és a környező településeket, adta hírül a riafan.ru hírügynökség.

Az orosz hírportál a háborús övezetben kialakult helyzetről a hivatalos ukrán forrásoktól eltérő helyzetképről számol be. E szerint az ukrán egyesített erők az utóbbi 24 órában kilencszer sértették meg a tűzszünetet és hat települést vettek tűz alá 120 és 82 milliméteres aknavetőkből, és tüzérségi lövegekből.

A portál szerint Petro Porosenko és hívei nyíltan támadják az új ukrán vezetést és Volodimir Zelenszkijt. Az új vezetés lejáratására hatékonyan felhasználják a donecki konfliktust, folyamatosan azon vannak, hogy kiélezzék az ottani helyzetet Zelenszkij lejáratása érdekében. A térségben számos Porosenkóhoz hű katonai alakulat tartózkodik, amelyek készek diverziós akciókat végrehajtani. Ilyen diverziós egység tagja volt a napokban taposóaknára lépett és meghalt két SZBU-s tiszt.

Az Alfa kommandós alakulat két tisztje feladata lett volna megölni a kárpátaljai 128-as dandár egyik tisztjét, és a donecki szakadárok bűnének felróni a merényletet. Ezzel a normandiai négyek találkozóját is megtorpedózhatták volna, állítja az orosz portál.

Forrás: