Már közel 800 kamion vesztegel Kárpátalja határátkelőinek közelében

Szerda reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegelt Kárpátalján az utak mentén a csapi ukrán-magyar és az ungvári ukrán-szlovák határátkelő előtt – közölte a Csapi Határőrosztag közleményére hivatkozva az Ukrinform hírügynökség.

Jelena Tracsuk szóvivő közölte, hogy a csapi Tisza ukrán-magyar nemzetközi közúti határátkelőnél 350, míg az ungvári határállomás előtt 400 kamion várakozik. Az elmúlt hétvége óta folyamatosan duzzad a kamionsor mindkét határátkelő előtt. A határőrség előrejelzése szerint az elkövetkező napokban a sorok tovább nőnek majd, a fennakadások okát egyelőre nem nevezték meg.

A problémát minden bizonnyal az okozza, hogy az ukrán fuvarozók kimerítették a lengyel szállítmányozási kvótát ezért a kamionosok Magyarország és Szlovákia felé próbálnak Nyugat-Európába jutni.

Korábban arról írtunk, hogy a kamionsor elérte a csapi határékelőtől hét kilométerre fekvő zömében magyarok lakta Téglást. A legfrissebb információk szerint már a szomszédos Szürtéig ér a sor vége.

Elérte Téglást a kamionsor

Kedden délután felkerült a világhálóra egy mobiltelefonnal készült felvétel, amin az látszik, hogy a településen a teherautók szinte teljesen elállják az egyik forgalmi sávot ezzel fokozottan belesetveszélyes helyzetet teremtve. Az elmúlt hetekben többször alakult ki torlódás az érintett határátkelőn, de ilyen sorra még nem volt példa.

Forrás: