Hétvégén több határátkelőnél is élénkebb forgalom várható

Hétvégén több határátkelőhelyen is élénkebb forgalom várható az ünnepek közeledte miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrségi honlapon.

A közlemény szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a beregsurányi közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban – főleg belépő irányban – a hét minden napján már a hajnali óráktól számolhatnak az utazók 60-90 perc várakozással, ezért a rendőrség a 7 és 19 óra között üzemelő Barabási közúti határátkelőhelyet javasolja a belépésre. Kilépő irányban az időszakosan megnövekvő forgalom miatt elsősorban a délutáni és esti órákban alakulhat ki 30-60 perc várakozás.
A záhonyi közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban belépő irányban a hét minden napján 30-90 perc várakozásra kell számítani. Csütörtökön a délutáni óráktól hétfőig a megnövekvő forgalom miatt a várakozás időszakosan akár két óra is lehet. A teherforgalomban a várakozás mindkét irányban elérheti a 60-120 percet.
Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében főként belépő irányban hétközben a délelőtti óráktól alakulhat ki esetenként 30-60, de akár kétórás várakozás is.
Barabás és Lónya közúti határátkelőhelyen pedig elsősorban a határátkelőhelyek zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 60 percet a várakozás.

Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges felszerelésről (hólánc, meleg folyadék, takaró) – hívták fel a figyelmet.

Forrás:
MTI