Porosenko újabb majdant provokál Kijevben?

Ukrajna ötödik, bukott elnöke új „forradalmat” provokál és nyugat-ukrán megyékben akarja megkaparintani a hatalmat, állítja a vremya.com.ua.

A portál egyenesen az ukrán belbiztonsági szolgálathoz (SZBU) és a rendvédelmi szervekhez fordul azzal a felhívással, hogy Petro Porosenko és hívei újabb államcsínyre készülnek.

A terv szerint Lemberg, Ternopil, Ivano-Frankivszk és Volin megyékben a hatalom átvételére készülnek. Kijevben azért toborozza napi száz dollárért a demonstrálókat a Majdan térre, hogy ott zavargásokat keltve oda csalja a rendvédelmi erőket. Ha sikerül ez a terve, a felsorolt megyék védtelenek maradnak az oligarchák bandái előtt, amelyek már felkészültek a támadásra – írja az emlitett portál.

A portál közlése szerint december 8-án Porosenko azért indította el az újabb kijevi majdant, hogy keresztbe tegyen Volodimir Zelenszkijnek, aki december 9-én a békéről kíván tárgyalni a Normandiai Négyekkel és Vlagyimir Putyinnal.

Porosenko a találkozó végeredményétől függetlenül hazaárulásnak kívánja beállítani a találkozót.

Ezért már csatasorba álltak a banditái, és az olyan hazaárulók, mint Timosenko, Ljasko, Szadovij megkísérlik magukhoz ragadni a hatalmat. Az említett megyékben az önkormányzati képviselők már csak Porosenko parancsára várnak, figyelmeztet a veszélyre a vremya.com.ua.

Több ukrán hírportál szerint is, készül valamire a volt elnök.