Putyin és Zelenszkij kezet rázott

Kézfogással üdvözölte egymást az ukrán és az orosz elnök, akik most először találkoztak személyesen – írja a TASSZ orosz hírügynökség Dmitrij Peszkovra, az orosz elnök sajtószóvivőjére hivatkozva.

Jelenleg is tart Párizsban az Élysée-palotában a nomandiai négyek, azaz Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország vezetőinek csúcstalálkozója, ami egy órás késéssel vette kezdetét. Peszkov közölte, hogy az ülés előtt Voldimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök kézfogással üdvözölte egymást.

A sajtótitkár megjegyezte, hogy a két államfő eddig többször beszélt már telefonon, de személyesen most találkoztak először.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a találkozó előtt Volodimir Zelenszkij és Vlagyimir Putyin külön-külön tárgyalt a német kancellárral és a francia elnökkel.

A kiszivárgott információk szerint 20 órától (kelet-európai idő) közös vacsorán vesz részt a négy ország vezetője, majd a tervek szerint 21 órakor lesz közös sajtótájékoztató, de Kirill Timosenko, az ukrán Elnöki Iroda helyettes vezetője azt közölte, hogy a találkozó akár órákig is elhúzódhat.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<