Rablótámadásban meghalt egy magyar nő Nigériában

Rablótámadásban meghalt egy magyar származású nő vasárnap éjszaka a nigériai Lagoszban. A nőre és férjére, a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég kameruni származású helyi igazgatójára otthonában támadt rá két férfi – írja a HVG.

Egyikük a lakópark villanyszerelője, karbantartója volt, akit a férfi ismert és beengedett a lakásba a társával együtt. A bűnözők ezután két külön helyiségbe zárták a férfit és a nőt. A dunaújvárosi K. Bernadettet arra kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd meg nem erősített hírek szerint savat itattak vele. Végül megfojtották. Egy helyi lap szerint az asszonyt és a férfit is késsel szúrták meg.

A gyilkosok ezután a felesége haláláról már értesült férjet is kényszerítették arra, hogy savat igyon. Előtte az igazgatóként dolgozó férfi segélykérő üzenetet tudott küldeni valakinek, aki értesítette a hatóságokat.

A nigériai rendőrök még a helyszínen találták az elkövetőket, elfogták őket.

A férj 2016 óta dolgozik Nigériában, ő irányítja a MAERSK Ghánában, Beninben és Togóban zajló működését is. A lagoszi kulturális és sportélet rendszeres résztvevőjeként ismert K. Bernadett-tel boldog házasságban éltek, és három gyermeket neveltek.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<