Rosszul teljesít az új megyevezető

Az első három negyedév mutatói alapján 15,3 százalékkal csökkentek a tőkebefektetések Kárpátalján, miközben országos szinten ez a szám átlagosan 12,4 százalék volt.

A napokban a Gyelovaja Sztolicja újság a gazdasági mutatók alapján rangsort állított fel Ukrajna megyéi és egyben a megyevezetők között. Az első helyen Dnyipropetrovszk megye és annak kormányzója végzett, a második helyen a főváros, a harmadikon Kijev megye zárt. Igor Bondarenko és Kárpátalja zárt az utolsó helyen 68 ponttal. Az első három negyedév mutatói alapján legnagyobb mértékben 15,3 százalékkal a tőkebefektetések csökkentek Kárpátalján, miközben országos szinten ez a szám átlagosan 12,4 százalék volt.

Kárpátalján a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma 6,2 százalékkal csökkent (Ukrajnában átlagban 2,5 százalékos visszaesést mértek). Ezenkívül Kárpátalja Odesszával osztozott az utolsó helyen a reálbérek növekedésének dinamikáját illetően, mindössze 6,3 százalékos volt az emelkedés, míg Ukrajnában az átlag 9,5 százalék.

Kárpátalja az utolsó előtti helyen zárt az ipar (9 százalékos visszaesés), a mezőgazdaság (3,2 százalékos visszaesés), az export, az áruk és szolgáltatási ágazatok (8,5 százalékos visszaesés) fejlődésének dinamikájában. Ezen felül a kiskereskedelem terén is az utolsó három között zárt a megye.

Az egyetlen pozitívum, hogy a bértartozások tekintetében Kárpátalja az előkelő harmadik helyet kaparintotta meg.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!